Werkwijze Scheidingsmediator Gronigen

Je maakt de beste afspraken met je (ex)partner met behulp van mediation bij je scheiding. De mediator begeleid jullie beiden bij jullie scheiding en is volledig belangeloos. Mediation is vrijwillig maar niet vrijblijvend.

De werkwijze van Scheidingsmediator Groningen kent een duidelijk stappenplan:

1. Intakegesprek (Gratis en vrijblijvend): 
Dit is een gratis en vrijblijvend gesprek, omdat Mark het belangrijk vindt dat jullie je op je gemak voelen en hem in vertrouwen kunnen nemen. Tijdens het gesprek licht Mark zijn werkwijze toe. Meestal wordt er al inventariserend gesproken over jullie situatie bij scheiding. Tevens wordt er gekeken of jullie eventueel in aanmerking kunnen komen voor een tegemoetkoming in de kosten(link invoegen). Dit is afhankelijk van jullie inkomen en vermogen.

2. Gesprekken:
Gemiddeld zijn er zo’n 3 á 4 gesprekken nodig. Jullie inbreng daarbij is erg belangrijk. Het proces is specifiek op jullie situatie, vragen en belangen gericht. Mark zijn expertise is het om in zijn rol als mediator het gesprek tussen jullie te begeleiden. Hij is daarbij neutraal en onpartijdig. De gesprekken zijn informeel en flexibel van aard. Tijdens deze gesprekken komen vaak goede en “creatieve” afspraken tot stand welke recht doen aan de belangen van beiden.

3. Ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant:
Jullie afspraken worden vastgelegd in het ouderschapsplan en/of echtscheidingsconvenant. Het zijn jullie keuzes. Als betrokkene bepaal jezelf hoe de afspraken eruit komen te zien en hoe haalbaar deze voor jullie zijn. Regelmatig ontvang je een update van het concept ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant. Je hebt alle tijd om na te denken of je het allemaal zo wilt. Jullie afspraken worden pas definitief zodra het echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan zijn getekend.

4. Opstellen en ondertekenen definitief ouderschapsplan en convenant: 
Zodra alles is besproken zal Mark het definitieve convenant en ouderschapsplan opstellen en aan jullie zenden ter controle. Indien akkoord kunnen jullie deze stukken komen tekenen.

5. Gemeenschappelijk verzoek bij de Rechtbank: 
Na ondertekening van het echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan zorgt Scheidingsmediator Groningen dat het gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding ingediend wordt bij de Rechtbank. Dit duurt gemiddeld zo’n 4 tot 6 weken.

6. inschrijving echtscheiding bij de burgerlijke standg:
Je krijgt van ons bericht als de Rechtbank de echtscheidingsbeschikking heeft afgegeven. Nadat deze beschikking is afgegeven zal er een zogenaamde akte van berusting, tevens inschrijvingsverzoek door jullie beiden getekend moeten worden. Scheidingsmediator Groningen zal nadat jullie deze akte hebben getekend zorgdragen voor de inschrijving van jullie echtscheiding in de registers van de Burgerlijke Stand. Hiervan ontvangen jullie ook weer een bericht. Deze inschrijvingsdatum is jullie officiële echtscheidingsdatum.

Na de scheiding:
In de praktijk komt het wel eens voor dat na verloop van tijd een bepaalde afspraken anders uitpakken dan bedacht en als jullie hadden verwacht. Ook dan is het mogelijk om met behulp van mediation na scheiding met elkaar in gesprek te gaan. Samen kijken we naar jullie situatie en wensen. We bekijken met jullie of er eventueel nadere afspraken moeten worden vastgelegd. Lees meer over deze unieke service van Scheidingsmediator Groningen.

Persoonlijke kennismaking

Kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis.

  Ik wil graag gebeld worden

  JaNee

  Wanneer u gebeld wilt worden
  welk tijdstip en dag heeft de voorkeur?

  Gewenst tijdstip

  Gewenste dag

  (* = altijd invullen)

  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.