Wat kost een scheiding?

Scheidingsmediator Groningen wordt gekenmerkt door efficiëntie. Hierdoor kunnen we scheiding goed, snel en tegen een aantrekkelijk tarief begeleiden.

Vooraf bespreken we altijd met jullie de kosten. Geen verrassingen achteraf. We hanteren vaste tarieven, maar bekijken ook altijd eerst of het mogelijk is dat (1 van) jullie in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten bij scheiding.

Tegemoetkoming van de kosten

Afhankelijk van jullie inkomen en vermogen is er een tegemoetkoming in de kosten bij scheiding mogelijk, via de Raad voor Rechtsbijstand. Indien je in aanmerking komt dan betaal je alleen een eigen bijdrage van € 54,– of € 107,– inclusief BTW en krijg je korting op de griffiekosten. Indien jullie beiden in aanmerking komen voor de tegemoetkoming dan zijn de kosten van een scheiding vanaf € 189,– totaal. Hebben jullie een inkomen op bijstandsniveau dan vergoed de gemeente meestal zelfs ook deze kosten.

Vaste tarief

Komen jullie niet in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten, dan hanteren we vaste tarieven. Deze tarieven variëren en zijn afhankelijk van jullie situatie.

Kennismaken?

op ons kantoor terecht met al jullie vragen, zonder dat je op de klok hoeft te kijken. We informeren je dan ook gelijk over onze werkwijze, het stappenplan, het tijdspad en de kosten.

Rechtsbijstandsverzekering?

Heb jullie een rechtsbijstandsverzekering? De meeste verzekeraars vergoeden de kosten bij scheiding niet. Kijk altijd even naar de polisvoorwaarden of mediation bij (echt)scheiding wordt vergoed.

Persoonlijke kennismaking

Kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis.

  Ik wil graag gebeld worden

  JaNee

  Wanneer u gebeld wilt worden
  welk tijdstip en dag heeft de voorkeur?

  Gewenst tijdstip

  Gewenste dag

  (* = altijd invullen)

  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.