Waarom nazorg bij scheiden?

Je bent gescheiden! Elkaar niet meer willen zien is een hele normale reactie na een echtscheiding. Meestal kan dit of lukt dit niet; en al helemaal niet als er kinderen bij betrokken zijn. Je blijft immers altijd ouder van jullie kinderen, ook na je scheiding.

Mediation en goed overleg

De “rust” keert na verloop van tijd weer wat terug. Met behulp van mediation heb je in goed overleg afspraken weten te maken over je scheiding. Beiden wilden het tijdens de scheiding zo goed mogelijk zien te regelen. Al helemaal als er kinderen bij betrokken zijn. In de praktijk blijkt echter dat jullie afspraken, welke zijn vastgelegd in het echtscheidingsconvenant of in het ouderschapsplan, niet altijd goed uitwerken.

Wat zijn de mogelijkheden?

Probeer eerst waar je tegenaan loopt bespreekbaar te maken met je ex-partner. Het kan zo zijn dat het niet lukt om erover in gesprek te gaan met elkaar omdat bijvoorbeeld de gevoelens nog te veel gekwetst zijn. Of jullie elkaar misschien niet meer begrijpen na je scheiding. Hierdoor kan het voorkomen dat de irritaties beginnen op te lopen en de flexibiliteit minder wordt.

Vaak zien we dat de ex-partners in dit soort situaties elkaar met het echtscheidingsconvenant en/of het ouderschapsplan “om de oren beginnen te slaan” om hun gelijk te krijgen. Afspraken worden achteraf nog wel eens op verschillende wijze geïnterpreteerd. Vaak begrijpen de ex-partners elkaar niet meer en wordt dit uitgelegd als moedwillig dwarsliggen. Hoe langer zo’n situatie duurt des te vervelender deze kan worden.

Nazorg van Scheidingsmediator Groningen;
voor als het toch allemaal anders gaat.

Daarom nazorg van Scheidingsmediator Groningen

Herken je deze situatie? Wil je weten wat er mogelijk is? Ga opnieuw met elkaar in gesprek; als ex-partners of als ouders met begeleiding van Scheidingsmediator Groningen.

Nazorg van Scheidingsmediator Groningen voor na je scheiding!

Juist voor deze situaties biedt Scheidingsmediator Groningen biedt nazorggesprekken aan. Het maakt daarbij niet uit of je via Scheidingsmediator Groningen je scheiding hebt geregeld of via iemand anders. Wij zijn er voor jullie. Ook als er geen onderlinge frustraties en irritaties zijn tussen jullie als ex-partners en gewoon samen wilt bekijken of jullie afspraken op het gebied van bijvoorbeeld alimentatie, omgangsregeling, hoofdverblijf of iets dergelijks aanpassing behoeft.

Neem vrijblijvend contact met mij op.

Persoonlijke kennismaking

Kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis.

  Ik wil graag gebeld worden

  JaNee

  Wanneer u gebeld wilt worden
  welk tijdstip en dag heeft de voorkeur?

  Gewenst tijdstip

  Gewenste dag

  (* = altijd invullen)

  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.