Scheiden zonder kinderen?

Als je getrouwd bent kun je scheiden als je relatie duurzaam ontwricht is. Scheiden is mogelijk op elk moment na het voltrekken van het huwelijk. Bij een scheiding waarbij geen kinderen zijn eindigt dan ook alleen de partnerrelatie. Indien je deze partnerrelatie niet goed eindigt kan dat zijn weerslag hebben in de omgang met elkaar na de scheiding. Tijdens de mediation besteden we aandacht aan een zo optimaal mogelijke beëindiging van jullie relatie.

Bij een scheiding zonder kinderen wordt er een echtscheidingsconvenant opgesteld waarin alle ‘zakelijke’ afspraken tussen jullie worden vastgelegd.

“Scheidingsmediator Groningen is onpartijdig en neutraal”

Het echtscheidingsproces

De Scheidingsmelding
Je wilt scheiden? In die situatie is het belangrijk om de scheidingsmelding tijdig en op een goede eerlijke manier aan je partner te vertellen. De manier waarop deze scheidingsmelding wordt gedaan is vaak mede bepalend voor de acceptatie van de scheiding. De kans is er dat je partners nog niets van een naderende scheiding weet. Ondanks dat je denkt voldoende signalen te hebben afgegeven. Als de scheidingsmelding als een “donderklap bij heldere hemel” komt leidt dit vaak tot woede, wanhoop, onbegrip en verdriet. Het is belangrijk de scheidingsmelding zorgvuldig maar ook zo spoedig mogelijk na je beslissing om te gaan scheiden te doen.

Mediation bij scheiden zonder kinderen - Scheidingsmediator GroningenJe partner heeft wellicht al iets gemerkt van veranderend gedrag. Zorg ervoor dat er geen informatie “via via” bij je partner terecht komt. Gun je partner de tijd om de scheidingsmelding te verwerken alvorens verdere stappen te ondernemen. Laat deze periode echter ook weer niet te lang duren. Het doen van de melding zal nooit gemakkelijk zijn maar je kunt je wel opgelucht voelen als je eenmaal de scheidingsmelding tijdig en op een goede manier hebt gedaan. Een goede scheidingsmelding heeft daarnaast ook meestal een gunstig effect op de duur van de afwikkeling van jullie scheiding.

Scheidingmediator Groningen
Mijn expertise is om het gesprek tussen jullie te begeleiden bij jullie scheiding zolang als dat nodig is. In een veilige neutrale omgeving voeren we een open en eerlijk gesprek. Als gespreksbegeleider ben ik natuurlijk geheel belangeloos. Tijdens deze gesprekken kunnen jullie “hardop nadenken” over mogelijkheden en afspraken welke jullie willen maken met elkaar over de afwikkeling van jullie scheiding. De uiteindelijke keuzes en afspraken welke jullie hebben gemaakt worden, op een juridisch juiste wijze vastgelegd in het echtscheidingsconvenant.

Echtscheidingsconvenant
In het echtscheidingsconvenant worden de “zakelijke” afspraken die te maken hebben met de scheiding vastgelegd. Hierbij kun je denken aan; alimentatie, woning, pensioen, boedelverdeling, verdeling betaal- en spaarrekeningen, lijfrente, beleggingen, schulden en dergelijke. Mijn expertise is het om deze afspraken op een juridische juiste wijze vast te leggen.

Afwikkeling echtscheiding
Na akkoord en ondertekening van jullie op het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan verzorgt Scheidingsmediator Groningen de gehele afwikkeling bij de Rechtbank. Door onze unieke combinatie van mediation en advocatuur hebben jullie geen aparte advocaat nodig en worden onnodige extra kosten voorkomen.

Mediation bij scheiden zonder kinderen - Scheidingsmediator GroningenNa indiening bij de Rechtbank duurt het gemiddeld zo’n 4 tot 6 weken alvorens de rechtbank de echtscheidingsbeschikking afgeeft. Jullie scheiding kan nu, na het ondertekenen van de akte van berusting, worden ingeschreven in de registers van de Burgerlijke Stand. Ook dit verzorgt Scheidingsmediator Groningen voor jullie.

Nazorg
Loopt het na je scheiding allemaal anders dan verwacht?
Weet dan dat Scheidingsmediator Groningen jullie dan ook kan helpen.
Meer weten over de mogelijkheden?

Maak een afspraak voor en gratis en vrijblijvende kennismaking.

Persoonlijke kennismaking

Kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis.

  Ik wil graag gebeld worden

  JaNee

  Wanneer u gebeld wilt worden
  welk tijdstip en dag heeft de voorkeur?

  Gewenst tijdstip

  Gewenste dag

  (* = altijd invullen)

  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.