Scheiden? Ga naar de mediator.

Scheiden is zelden de intentie maar wel regelmatig de uitkomst van een huwelijk. Een scheiding is altijd vervelend. De scheidingsprocedure is daarnaast vaak ingrijpend. In die periode, welke vaak emotioneel zwaar is, moet je vele keuzes maken. De mediator helpt jullie bij dit proces waarbij jullie op zoek zijn naar duidelijkheid en praktische en voor beiden aanvaardbare oplossingen.

Mediation bij scheiden voorkomt de gang naar de rechter

Sad wife looking at her ring after fight with husbandEr zijn vele stappen welke doorlopen moeten worden als je gaat scheiden. Scheidingsmediator Groningen help jullie bij dit proces. Het traject welke je kiest bepaalt in grote mate de kosten. Scheidingsmediator Groningen kent een unieke combinatie van mediation en advocatuur. Op deze wijze zijn we in staat zijn om jullie echtscheiding, zonder extra kosten, volledig af te wikkelen.
Scheiden brengt onzekerheid en heftige emoties met zich mee. Praten met elkaar is vaak lastig, veelal voel je je niet meer begrepen door de ander. In deze stressvolle periode moet je wel belangrijke beslissingen nemen over je toekomst en die van de eventuele kinderen. Je bespreekt jullie situatie met elkaar onder begeleiding van de mediator. Je maakt afspraken buiten de rechtbank om. De gemaakte afspraken passen daardoor beter bij jullie. Daarnaast zijn ze vaak praktischer en makkelijker te aanvaarden dan een opgelegde regeling.

Onpartijdig en belangeloos, dat is de mediator

Suffering girl from parents separation and constant fightsEmoties spelen naast zakelijke en feitelijke aspecten een belangrijke rol. Daardoor komt het regelmatig voor dat het onderlinge gesprek moeizaam verloopt en soms zelfs vrijwel niet meer mogelijk is. Scheidingsmediator Drenthe begeleid het gesprek. Mocht het gesprek moeizaam verlopen dan trachten we deze met behulp van onze gesprekstechnieken weer enigszins “vlot” te trekken. De gesprekken zijn informeel en flexibel van aard, daarbij de mediator neutraal en onpartijdig. Hij begeleidt jullie bij het onderhandelingsproces en denkt belangeloos mee in mogelijkheden.

Mediation bij scheiden, de voordelen

 • Oplossingsrichtingen zelf bepalen;
 • Denken in mogelijkheden;
 • Sneller dan een juridisch traject;
 • Goedkoper uit dan met een gang naar de rechter;
 • De kosten van de mediator kunnen  jullie delen;
 • Voorkomen van een harde strijd, waarbij kinderen de dupe zijn.
 • Je bepaalt je eigen toekomst;

Wil jij meer weten over de meerwaarde van mediation bij jouw scheiding?

Ik leg je dit graag uit in een gratis en vrijblijvende kennismaking.

Met mediation kun je samen alleen verder..

Persoonlijke kennismaking

Kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis.

  Ik wil graag gebeld worden

  JaNee

  Wanneer u gebeld wilt worden
  welk tijdstip en dag heeft de voorkeur?

  Gewenst tijdstip

  Gewenste dag

  (* = altijd invullen)

  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.